BOZOK ÜNİVERSİTESİ

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

Erciyes Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Yüksekokul 2006 yılında Bozok Üniversitesi’nin kurulmasının ardından Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı’nın 2547 sayılı Kanun’un 2880 sayılı Kanun’la değişik 7/d-2 maddesi uyarınca üniversitemiz bünyesine katılmıştır.

Yüksekokulun amacı, alanında mesleki bilgi ve becerilerle donanmış çağdaş, bilimsel ve rasyonel düşünen, iletişimi güçlü ara sağlık elemanları yetiştirmektir.

Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde Yaşlı Bakımı, Çocuk Gelişimi ve Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Anestezi, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Çevre Sağlığı, Patoloji Laboratuvar Teknikleri, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programları bulunmaktadır.

Yaşlı Bakımı, Çocuk Gelişimi, Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programları normal ve ikinci öğretim, Anestezi ve Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programları ise normal öğretim programı ile faaliyet göstermektedir.